Page title

 

SISTEC, unul dintre cei mai importanți integratori IT de pe piata romaneasca, impreuna cu doua companii partenere, au castigat la finalul lunii iulie 2014 o licitatie ce presupune digitizarea fondului de arhiva un actelor de stare civila din Republica Moldova. Astfel, compania romaneasca va digitiza noua milioane de pagini, ce reprezinta acte de stare civila din perioada sovietica și contemporana. Collaborating, în valoare de aproximativ 750.000 de dolari, urmeaza sa se desfasoare în urmatorii doi ani si sunt ca obiectiv gestionarea mai eficienta si sigura a si pastrarea actelor de stare civila pe suport electronic la o calitate ridicata.

În momentul de fata, Sistec, alaturi de ceilalti doi parteneri romani, vor digitiza nu mai putin de noua milioane de acte din Republica Moldova, ce include ca de nastere, de casatorie, divort si deces. Majoritatea documentelor sunt scrise cu caractere chirilice si pot fi accesate pe portalul scop servicii.gov.md, prin folosirea semnaturii mobil sau un celei digitale. Actele pot fi platite prin intermediul serviciului scop de plati contribuabili Mpay.

“Experienta pe care am avut-o cu aceasta licitatie un fost una de excepție, dat fiind faptul ca am gasit, în Republica Moldova, oameni capabili sa ofere solutii tehnologice moderne pentru imbunatatirea calitatii serviciilor guvernamentale oferite cetatenilor tarii. Prin digitizarea arhivei de stare civila din perioada sovietica si contemporana va fi redus timpul petrecut la ghisee si va creste ritmul de furnizare serviciilor o”, a declarat un Radu Dinescu, Managing Director Sistec Confidențial.

Soferi, digitizarea arhivei actelor de stare civila presupune scanarea, introducerea metadatelor, verificarea calitatii informatiilor preluate si, în final, transferul acestora în MCloud, platforma de cloud computing a Republicii Moldova. SISTEC va antrenate acest lucru pentru actele emise dupa anul 1944 folosind forta de munca locala.

În afara de echipa din Republica Moldova, Sistec va aduce din România resurse tehnologice si coordonatori operaționali grija sa se ocupe de digitizarea certificatelor de naștere, casatorie, divort si deces.

Procesul de digitizare o arhivei actelor de stare civila din Republica Moldova un inceput in urma cu mai bine de un an, cand o companie originara din Estonia un castigat licitatia pentru un digitiza patru milioane de acte de stare civila de dinainte de 1944. Arhiva Serviciului de Stare Civila cuprinde 20 de milioane de acte, o parte dintre veselă skinurile digitale din start.

Integrator de IT cu o experienta de 20 de ani pe piata romaneasca, Sistec reuneste o echipa de peste 160 de specialisti, cu experienta de afaceri si IT, oferind un pachet complex si complet de solutii si servicii IT pentru afaceri: pe loturi implementare de solutii software si dezvoltare de aplicatii customizate, fost si sisteme de hidranti slabi (sisteme de comunicatii, solutii de securitate Pagina de pregătire o oraselor, sisteme de afisaj electronic, masina), consultantă de afaceri (analiză de afaceri, procesul de re-inginerie, management de proiect), activitați de cercetare si dezvoltare, externalizare (IT outsourcing, dintre de rețele, serviciu de întreținere si IT, servicii de gestiune imprimare, ajutor-birou), arhivare fizica si electronica, distrugere securizata si servicii de găzduire în datele Centerele proprii.

Cu sediul în Bucuresti si un centru regional la Cluj, Sistec sunt arie de acoperire naționala, prin filialele din alte 26 de orașe ale ţării.